Stichting Linda Fonds

Wilma van Roekel is initiatiefneemster van stichting Linda Fonds. De stichting is opgericht in 1993 en helpt sociaal zwakkeren in Oost-Europa. De stichting deed voorheen voornamelijk projecten voor gehandicapten, blinden, kinderen, maar ook al voor ouderen. Ze voeren kleine en grote projecten uit: van verbouwingen tot het transport van rolstoelen.

In het begin is de stichting vooral actief in Tsjechië. De laatste jaren is de aandacht verschoven naar diverse Oostbloklanden. De voornaamste doelgroep tot nu toe: kansarme kinderen. Wisselende projecten worden opgezet voor wees- of straatkinderen, of kinderen met een handicap. Het Linda Fonds werkt ook regelmatig samen met christelijke organisaties. In Nederland verzorgt het Linda Fonds ‘spreekbeurten’ om aandacht te vragen en fondsen te werven. Het bestuur van het Linda Fonds bestaat uit tien personen. Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Elke zomer organiseert de stichting ‘werkvakanties’ om met een groep Nederlanders ter plekke te helpen.

Het Linda Fonds is vernoemd naar Wilma’s overleden dochter Linda. Linda overlijdt op tienjarige leeftijd in 2000 aan een auto-immuunziekte. In moeilijke periodes zijn Wilma en haar gezin door familie en vrienden nauw bijgestaan. Dit inspireerde Wilma later om het Linda Fonds op te richten.

Samenwerking
Al lange tijd werkt het Linda Fonds samen met de Oekraïense partnerorganisatie Fathers House. Deze NGO is een christelijke organisatie die straatkinderen helpt aan onderdak, educatie en medische zorg. In 1994 begint directeur Roman Korniyko met de stichting. In zijn appartement biedt hij onderdak aan straatkinderen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale club met zeven appartementen voor de opvang van straatkinderen. Ook verzorgt Fathers House adoptie- en pleeggezinnen voor straatkinderen. Roman vindt het tijd om zich nu ook in te gaan zetten voor een andere groep: ouderen.

Lees meer over stichting Linda Fonds op de site.

Stichting Linda Fonds

 

Bron: Omroep MAX

Foto: Linda Fonds

No related posts.

Tagged : , ,

Reacties zijn uitgezet