Groepsfoto in het internetcafe samen met de baas van het Fathers House Vatutino

Groepsfoto in het internetcafe samen met de pastoor van het Fathers House Vatutino

Het internetcafé is klaar! Vandaag was de ruimte voor het internetcafé af, ongeveer om drie uur konden we de ruimte betreden en stonden de tafels al klaar. We hebben direct 16 computers aangesloten opdat deze gebruikt kunnen gaan worden door de bewoners en medewerkers van het Fathers House. En het resultaat mag er wezen! We hebben gelijk maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een groepsfoto te plaatsen, helemaal links staat de pastoor van het Fathers House.

En met het internetcafé zijn de werkzaamheden voor ons in Vatutino voltooid. Althans de werkzaamheden die we hebben kunnen uitvoeren. Door een tweetal defecte servers en het feit dat de verbouwing in de gebouwen nog niet klaar is, hebben we helaas niet alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het aansluiten van de werkstations voor de medewerkers evenals de printers en de scanners is om die reden helaas nog niet gelukt. Inmiddels hebben we met het Linda Fonds afgesproken dat we een tweetal servers zullen nazenden evenals wat extra reserveonderdelen. Mogelijk dat er dan nog één à twee man in de zomer richting Vatutino gaan om de laatste eindjes aan elkaar te knopen en de servers te installeren.

 

Het internetcafe van Fathers House Oekraine

Het internetcafe van Fathers House Oekraine

In de afgelopen 10 dagen hebben we hier in Vatutino een heel netwerk aangelegd en +/- 35 werkstations voorbereid voor gebruik. In totaal hebben we 10 accesspoints door de verschillende gebouwen gehangen, +/- 1000meter kabel aangelegd, drie switches geconfigureerd en een ubuntu proxy/router geïnstalleerd en beveiligd. De computers en servers zijn door het ROC NOVA College geschonken, een groot deel van de netwerkbekabeling is door Black Box gedoneerd, en Network Hardware Resale heeft voor een hele goede prijs alle switches, accesspoints en overige netwerkapparatuur gedoneerd. Al deze sponsoren en natuurlijk ROC NOVA College Leerbedrijf Zebra zelf hebben het resultaat dat we nu hebben behaald mogelijk gemaakt. Daarnaast willen we ook zeker het Linda Fonds niet vergeten te noemen, dankzij hen  zijn dit soort projecten mogelijk in Oekraïne!

Voor nu zijn wij klaar met onze werkzaamheden voor het Fathers House hier in Vatutino Oekraïne. De komende dagen zullen wij spenderen in en rondom de stad Kiev. Mogelijk dat we vrijdag nog het gebied rondom Chernobyl gaan bezoeken en/of gaan  sightsee-en. Voor deze week is dit onze laatste update vanuit Vatutino, volgende week maken we ons eindverslag op van onze reis naar Vatutino.

Related posts:

 1. Zebra onderweg naar Fathers House Oekraine!
 2. Groeten uit Vatutino Oekraïne
 3. Een video verslag van Father’s House
 4. Vatutino Oekraïne: we hebben internet!
 5. Netwerk aanleggen in Vatutino Oekraïne

Tagged : , , , , , , , ,

5 Responses naar “Internetcafe voor Fathers House Oekraine is ingericht!”

 1. Theo, Melcher en Nannette Zegt:
  maart 2, 2011 op 12:18 pm

  Hee Jongens, Lekker warm daar? Leuke foto’s en we hopen dat het allemaal goed gaat bij jullie…
  Groetjes uit het zonovergoten Hoofddorp,

  Theo, Melcher en Nanette

  • Hoi allen daar! Bedankt voor jullie reactie! Het is hier ook zonovergoten! Nog steeds maar -1 a -2, maar wel erg mooi weer. En warm vergeleken met eerdere dagen toen was het -7 a -10! :) groeten uit vatutino oekraine!

 2. Ziet er allemaal erg netjes uit op de foto’s.
  Hoop ook dan dat ze er daar veel pliezier aan zullen hebben.
  Geniet nog maar van de dagen daar in KIEV en zie jullie volgende week wel weer.
  Groetjes,

  André

 3. Ik ben helemaal trots op jullie 
  Volgens mij hebben jullie heel goed werk geleverd ondanks alle ongemakjes rond en om de verbouwing 
  Nu nog gauw ‘n paar dagen lekker freewheelen en dan echt naar huis hoor.
  Niemand achterblijven en veilig thuiskomen

 4. Hallo Tim, Kevin, Wesley en Barry
  Nou je kan wel zien dat het inderdaad cursisten met ervaring en onderwijzers met antwoorden waren die in Vatutino zijn geweest, want ondanks de hopeloze beginsituatie hebben jullie toch verdraaid veel voor elkaar gekregen!
  Ik ben blij dat het allemaal zo opgelost is. Mijn complimenten want die eer is voor jullie!
  En je hebt weer wat nieuws geleerd: de beste temperatuur om een computer te bewaren is: in de kelder want daar is de temperatuur het meest constant :-)

  Als het goed is zijn jullie nu allemaal weer veilig thuis met stromend water en normale WC. Wat kan je daar dan van genieten.
  Heel erg bedankt allemaal.
  wilma