MeerRadio en TelevisieNiet alleen in Moldavië wordt momenteel hard gewerkt, ook hier in Nederland wordt hard gewerkt aan de bouw van een netwerk. Het gaat om het aanleggen van de gehele netwerk-infrastructuur in de nieuwe studio voor MeerRadio en Televisie. Het lokale radiostation MeerRadio en Televisie gaat namelijk verhuizen van hun bestaande locatie aan de Binnenweg naar de Kruisweg in Hoofddorp. En daarvoor moet natuurlijk de gehele netwerkinfrastructuur worden aangelegd, inclusief netwerkbekabeling, patchkasten, servers, werkstations en randapparatuur!

Marcel en Justin aan het werk in de nieuwe studio van MeerRadio en Televisie

Marcel en Justin aan het werk in de nieuwe studio van MeerRadio en Televisie

Een project dat natuurlijk prima is weggelegd voor Leerbedrijf Zebra en haar stagiairs. Daarom hebben we twee stagiairs (Marcel en Justin) die in het laatste jaar van hun studie zitten ingeschakeld voor dit project. Voor hen is dit project ook direct het examen voor hun opleiding ofwel met dit project laten ze zien dat ze alles in huis hebben om later in de ICT aan de slag te gaan. Samen met Marcel en Justin hebben we twee Spaanse studenten uit Castellón ingeschakeld om hen te ondersteunen in de werkzaamheden. De beide studenten Gose en Ruben lopen bij Leerbedrijf Zebra een werkstage vanuit Spanje en kunnen goede ervaring op doen met deze klus.

Ruben bezig met het trekken van UTP bekabeling

Ruben bezig met het trekken van UTP bekabeling

De afgelopen periode hebben Marcel en Justin druk gewerkt aan het ontwerp van het netwerk voor MeerRadio. Dit ontwerp legt de basis voor het realiseren van het netwerk en bepaalt welke apparatuur moet worden aangeschaft en waar deze moet worden geplaatst. Op basis van dit ontwerp zijn we nu aan de slag samen met de Spanjaarden om de bekabeling aan te leggen.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het aanleggen van alle wandgoten, netwerkkabels, stroomkabels etc. Onze stagiairs werken hierin samen met elektriciën Martin Meiland van het bedrijf Meitech. Dit bedrijf legt in opdracht van MeerRadio en Televisie samen met Leerbedrijf Zebra de gehele stroom- en netwerkinfrastructuur aan. De komende weken zal het dan nog vooral druk zijn met kabels trekken en het afmonteren van alle wandgoten en wandcontacten. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor Martin en onze jongens!

Gose aan het werk met trekken van UTP bekabeling

Gose aan het werk met trekken van UTP bekabeling

Check regelmatig de site voor een update op deze klus en andere klussen die Leerbedrijf Zebra uitvoert!

No related posts.

Reacties zijn uitgezet