Een indrukwekkend verslag van omroep MAX over Father’s House in de Oekraïne:

 

 

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.


Naast het Linda fonds is er gelukkig meer aandacht voor de nijpende situatie in de Oekraïne. Omroep MAX heeft dit in beeld gebracht bij het programma “MAX maakt mogelijk”. Deze video richt zich alleen op het probleem met de ouderen in het land. Het Fathers House doet samen met het Linda Fonds alleen meer dan zorg dragen voor de vele verwaarloosde en dakloze ouderen in de Oekraïne.

Het project is veel groter opgezet dan in de video getoond wordt. Het project is voor zowel jongeren als ouderen bedoeld. Naast de vele bejaarde mensen die op de straat leven zijn er extreem veel jonge kinderen die op straat leven in de armoede. Fathers House biedt deze kinderen de mogelijkheid om in een rustige huiselijke sfeer op te groeien. Naast een normale basisopleiding krijgen de kinderen een kerkelijke opvoeding wat voor de kinderen steun en rust geeft.

 

De meeste jonge kinderen die op straat leven hebben een bestaan gevuld met criminaliteit en drugs. Ze slapen op straat en in de riolen, wat tijdens de strenge winters een bijna onmogelijke opgave is. Veel van deze kinderen zijn verslaafd aan lijm snuiven en maken ieder beetje geld dat verdiend wordt op aan de snuif en niet aan eten.

Leerbedrijf Zebra zal in Vatutino gaan zorgen voor een computernetwerk waardoor de mensen zich wat meer kunnen ontwikkelen. Voor de stagelopers bij Zebra een geweldige werkervaring waar ze nog lang over na zullen denken. Al met al een prachtig stukje belangeloos samenwerken van diverse organisaties in een land waar alle hulp welkom is.

 

Related posts:

  1. Het Linda fonds

Tagged : , , ,

Reacties zijn uitgezet