De spullen staan er, het gereedschap is ingepakt, de koffers zijn gepakt, de laptops gevuld met de benodigde software, wij zijn er klaar voor! Leerbedrijf Zebra zal vandaag vertrekken naar Oekraïne. Namens het Linda Fonds gaan we daar een locatie van de lokale organisatie Fathers House voorzien van een computernetwerk. Fathers House biedt kinderen, jongeren en ouderen van de straat een plek om te wonen en te leven. In het afgelopen jaar is hiervoor een nieuw gebouw neergezet in de plaats Vatutino, dat is waar leerbedrijf Zebra heen zal gaan komende week.

Vandaag vliegen we, twee begeleiders (Tim van der Voord en Wesley Leung) tezamen met twee stagiairs (Barry Harskamp en Kevin Aardenburg) naar Oekraïne. We vertrekken om 13:30 uur en zullen om 16:50 uur lokale tijd aankomen na een vlucht van twee en een half uur. De eerste tweedagen staat er een bezoek gepland aan de Fathers House-organisatie in de hoofdstad van Oekraïne: Kiev. Daar zullen we het weekend verblijven en een rondleiding krijgen door de hoofdstad. Maandag vertrekken we naar de werklocatie in de plaats Vatutino 300 km ten westen van Kiev. Daar zullen we gedurende twee weken verblijven en aan het werk gaan om de nieuwe locatie van Fathers House te voorzien van een computer netwerk.

Gedurende onze hele reis zullen we elke werkdag een blog bijhouden op deze website van onze werkzaamheden en belevingen in Oekraïne. Check dus regelmatige onze sites voor updates, foto’s, video’s etc….

Voor nu iedereen alvast fijn weekend, en tot maandag!

Meer informatie over het project:
Linda Fonds (De Nederlandse stichting die Fathers House ondersteunt)

Related posts:

 1. Een video verslag van Father’s House
 2. Het Linda fonds

Tagged : , , , , ,

7 Responses naar “Zebra onderweg naar Fathers House Oekraine!”

 1. Hoop dat jullie een goede vlucht hebben gehad en ook dat de kou een beetje meevalt.
  Maak er een leuk eerste weekend van en geniet van de andere cultuur.
  Kwam vanochtend Sammy tegen, in Beverwijk, en die miste Tim nu al!
  Groetjes,

  André

 2. Ik had nog niet gereageerd, maarehm leuk! Goed iniatief. En tot wieder terug in Nederland

 3. Wat een goed project! Veel succes en plezier gewenst.

 4. Mannen, GEWELDIG dat jullie dit gaan doen. Het zal vast een hele uitdaging zijn en foto’s (op voor mij wel heel bekende plekken van de stad) laten al wel zien hoe koud het is.
  Mogelijk zijn jullie vanavond al in Vatutino. Dat is wel even wat primitiever, maar jullie worden zeker te weten goed verzorgd daar. Doe de groeten aan alle werkers daar van wilma

 5. Hoe ging het vandaag op jullie eerste werkdag daar?
  Leuke foto’s, maar volgens mij wel aardig koud.
  Hier in Holland was het vandaag om het vriespunt, dus ook niet erg warm maar wel een lekker zonnetje.
  En hoe staat het met het eten?
  Toch niet elke dag MacDonald hoop ik, als ze dat daar al hebben.
  Groetjes en maak er wat van,

  André

 6. Mooie winterse plaatjes! Wat waren de hoogtepunten in Kiev? Ik ben benieuwd naar jullie eerste foto’s uit Vatutino.

  Hartelijke groet,

  Ernst

 7. Als ik het verslag van vandaag zo lees, dan wordt er een flink beroep op jullie improvisatietalent gedaan. Dat past denk ik ook wel bij de cultuur van het land.
  Sterkte! Ik ben heel benieuwd naar de foto’s!

  Hartelijke groet,

  Ernst