Vandaag, na een laatste overlegje met de betrokken Moldaviërs, is er definitief bepaald welke software op de computers moet komen. Daarbij zijn we er al achter dat “definitief” hier een rekbaar begrip is. Zo was de internetaansluiting al definitief. Tot dat vandaag bleek dat er volgende week een andere provider is. Florian was niet blij omdat hij dan alle instellingen moet gaan veranderen. Als het nieuwe modem pas 5 mei komt zal Florian dus nog een week extra moeten blijven ;) .

We hebben een start gemaakt met het ghosten van alle machines. Met de 8-poorts 100 mbit switch die we gisteren voor 10 euro gekocht hebben kunnen er zes machines tegelijk geghost worden. Iedere sessie duurt (inclusief het configureren) twee uur dus met ghosten zijn we dus voor 60 machines minimaal 20 uur bezig.

Maar……….de accesspoints hangen, er zijn geaarde stekkers (stekkerblokken) in de serverruimte, de netwerkkabels zijn aan de muren gemonteerd, in twee lokalen staan de monitoren al en de stemming is nog steeds goed.

Related posts:

 1. Chisinau dag 3

7 Responses naar “Moldavië: Het begint wat te worden !”

 1. Geweldige mounts :D
  O, Wes: http://www.dumpert.nl/mediabase/1458481/5c6faa6f/dumpert_fail_compilatie_april_2011.html

  (Daar gaat de Moldavischeinternetsnelheid)

 2. Hallo mannen,

  Het lijkt er op dat alles goed komt – er is zelfs stroom! Mooie foto’s, ze illustreren heel leuk wat zich afspeelt bij jullie. Keep up the good work!

  Hartelijke groet,

  Ernst

 3. Tim van der Voord Zegt:
  april 29, 2011 op 9:07 am

  Gaat lekker jongens! Ziet er goed uit allemaal, blij dat de stroom nu eindelijk is geregeld. Ghosten kan inderdaad wel even duren, maar met 100mbit switches zal het ongetwijfeld sneller gaan dan met die 10mbit dingen :) .

  Plaats volgende keer eens wat foto’s van jullie allemaal aan het werk! Er staat er altijd 1 niet op :P Of kunnen de Moldaviërs geen foto’s maken?

  Keep up the good work! we blijven jullie volgen…

 4. Ziet er weer gezellig uit mannen. Leuk die ophangbeugels op zijn Moldavies beter dan in een ruimte met leidingen voor de vloerverwarming. Mis je Nederland als een beetje Wes?

  Nog even doorbijten mensen!!

  Groeten uit Hoofddorp.

 5. Elly Spiekerman Zegt:
  mei 2, 2011 op 12:37 pm

  Hallo Wesley, Paul, Florian en Niels,

  Wat een geweldige klus zijn jullie aan het klaren. Van te voren kunnen we het wel allemaal leuk bedenken, maar het blijft toch veel werk om zoiets uit te voeren. Groot respect voor jullie inzet!!!!!
  We hopen dat alles voorspoedig blijft verlopen en dat het gaat lukken om aan het eind van de week een draaiend netwerk achter te laten.
  De leerlingen en leiding van de school zullen jullie ongetwijfeld héél dankbaar zijn.
  We hopen dat er ook tijd blijft om te genieten en leuke dingen te doen.

  Veel plezier met elkaar en onwijs bedankt voor jullie inzet.

  Namens alle vrijwlligers van ons team Helping Hand Moldavia

  Elly Spiekerman

 6. Leuk jullie zo bezig te zien. Het resultaat zal mooi zijn.

  Geert
  België